středa 2. září 2020

První den ve firmě LEGO Production s.r.o.

    Jaké to je nastoupit do továrny na hračky? No, vzhledem k velikosti firmy (3500 zaměstnanců v ČR a asi 17000 celá skupina) to bylo jako nástup do korporátu. Hodně papírování, vstupní školení bezpečnosti a tak podobně. Ale hned na začátku nám řekli, že vstupujeme do rodinné firmy. Tak uvidíme jaké budou rozdíly.


    Co mě zklamalo, že přestože jde o továrnu na hračky, je zde plno bezpečnostních opatření a zákaz focení. Takže nebudu moct ukázat fotky zevnitř. 
    Ale jinak na vás působí to prostředí hraček ze všech stran. V místnostech jsou hromady kostek na hraní, krabice speciálních setů a interní prezentace mají spoustu obrázků a symbolů z LEGO obrázků. 

První den jsme se ani do továrních hal nedostali. S ohledem na současnou situaci s Coronavirem panují různá omezení a tak to vlastně všechno pořádně začne až první pracovní den.
    Tento příspěvek zakončím odpovědí na často kladenou otázku, zda se v české továrně vyrábí i kostky. Nevyrábí. Kladenská pobočka má vývoj a výrobu marketingových produktů, montáž a balení stavebnic a evropské distribuční centrum Jirny. Kostky se dováží převážně z Maďarska.

Chléb se solí a strdí na svačinu a hurá do práce!

Žádné komentáře:

Okomentovat